Eğitim çalışmalarına yeni boyutlar kazandırmak, öğrenmesini öğrenmek, düşünce ve eylem dünyasını zenginleştirmek, bütün ülkelerin karşı karşıya olduğu sorunların en önemlisidir. Yeni yüzyılda, eğitim çalışmaları, okullardan daha çok okul dışı alanlarda yoğunlaşmıştır. İletişim kanallarının zenginleşmesi, evlerle birlikte iş yerlerini de bir üniversiteye dönüştürmüştür. Geleceğin üniversiteleri, bugünün üniversitelerinden çok farklı olacaktır.
*
Her alanda rekabetin uluslararası boyutlar kazanması, başta üniversiteler olmak üzere, bütün kurumları ve kuruluşları, sürekli yenilik yapmaya zorlamaktadır. Her kurum ve her kuruluş, yenilik sınırlarını genişletmek ve verimlilik çalışmalarını hızlandırmak için, iş yerleriyle birlikte, çalışanlarının evlerini, üniversitelerle bütünleştirmek zorundadır. Kurumlarda ve kuruluşlarda, sürekli yenilik yapmak için, her yerde sürekli eğitim yapılmalıdır.
*
Sürekli eğitimi yaygınlaştırmak ve eğitimin kalitesini artırmak için, iş yeri, ev ve üniversite üçgenindeki eğitim çalışmalarının, bilgisayar ortamına taşınması büyük önem kazanmıştır. Bilgisayar ortamında, zaman ve mekan farkının ortadan kaldırılmasıyla, bilinen eğitim yöntemleri, geçerliliklerini büyük ölçüde yitirmişlerdir. Çünkü, bilgisayar ortamına aktarılan eğitim, hem maliyetleri düşürmektedir, hem de kaliteyi artırmaktadır.İnternette ulaşılmayacak öğrenci ve öğretici yoktur.
*
Sürekli ve uzaktan eğitimle, geçerliliğini yitirmiş, verimsiz ve etkisiz, yöntemler yerine, verimli ve etkili, bilgisayara dayalı eğitim yöntemleri yaygınlaşmaktadır. Karşılıklı iletişim ve etkileşim içinde, bilgisayar ortamında yapılan eğitimle, dünyadaki her üniversite, öğrencileriyle ve hocalarıyla evlere taşınmıştır. Dünyadaki her ev ve her iş yerine ulaşmaya çalışmayan üniversiteler küçülmektedirler.
*
Bilgisayar ortamında, ürün, hizmet ve bilgi üretebilmek için, üniversite, ev ve iş yeri üçgeninde, herkes, sürekli ve uzaktan eğitimden yararlanacak bilgiye ve donanıma sahiptir. Bunun için de, kamu, özel ve gönüllü eğitim kuruluşları, birbirleriyle yardımlaşmaktadırlar. Artık dünyada bilgisayar ortamındaki eğitim, her kademedeki ve her konudaki eğitimin, temelini oluşturmaktadır.
*
Dünyada bütün ülkelerin, karşı karşıya olduğu sorunların başında eğitimsizlik, mesleksizlik ve yoksulluk gelmektedir. Üniversiteleri evlere taşıyarak, uzaktan eğitim yöntemlerini geliştirerek, bütün ülkeler düşük olan, ortalama eğitim süresini uzatma imkanına sahiptirler.Google dünyanın en büyük açık üniversitesidir. Sosyal medyaya karşı çıkmakla, okumaya yazmaya karşı çıkmak, arasında fark yoktur.
*
'Evdeki üniversite'lerle eğitim kurumlarının ve kuruluşlarının, verimlilikleriyle birlikte, etkinlikleri de artmaktadır. Karşılıklı iletişim ve etkileşime dayanan bilgisayar ortamındaki eğitim, bilinen yüz yüze eğitimi, geliştirerek dönüştürmektedir.
*
Sosyal medya kuruluşu Facebook'un dünyada 3 milyar, Türkiye'de 50 milyon yararlanıcısı vardır.
*
Dünyada öğrenmek ve öğretmek isteyen her bilgili insan, yedi milyar insana ulaşmaktadır.
*
Paylaşacak birikimi olanların, dünyada ulaşamayacakları hiç bir insan yoktur.
*
Sosyal medyaya direnilmez, sosyal medya yönlendirilir, yönetilir ve denetilir.
*
Eğitimde sosyal medya sedeftir, incisi de öğrenen ve öğreten insandır.
*
En büyük,en önemli eğitim, öğrenmesini öğrenmektir.
*
Öğrenmesini öğrenen, hem öğrenir, hem öğretir.