Türkiye Basketbol Federasyonu'nun her yıl gerçekleştirdiği, Avrupa'nın kategorisindeki en prestijli organizasyonu olarak kabul edilen 'TBF Uluslararası U16 Turnuvası', Sakarya'da 27 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek.
Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşmalarda Türkiye U16 ve Türkiye U15 takımlarının yanı sıra, Arjantin, Bosna Hersek, Çin U17, Fransa, Litvanya ve Sırbistan yer alacak. Basketbolseverlerin ücretsiz olarak izleyebileceği turnuvada maçlar, TBF TV'den de naklen yayınlanacak.
Basın Toplantısı 26 Ocak'ta
26 Ocak 2018 Cuma günü Sakarya'da Best Western Hotel'de gerçekleştirilecek basın toplantısı, saat 11:00'de başlayacak.
Geleceğin Yıldızları Sahne Alıyor
Geride kalan yıllar boyunca, bugün basketbol dünyasının yıldız oyuncuları olan birçok isim, TBF Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası'nda forma giydi. NBA'in Alman yıldız Dirk Nowitzki, Fransız yıldız Tony Parker ve Peja Stajakovic gibi isimler, altyapı dönemlerinde turnuvada forma giymiş birkaç önemli isim olarak dikkatleri çekiyor.
10. Kez İlimizde
Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası 1994 yılında ilimizde gerçekleştirilen turnuva ile başlamıştı. Bu yıl 21.'si düzenlenen turnuvaya ilimiz onuncu kez ev sahipliği yapacak. Türkiye Basketbol Milli takımımız turnuvaya U16 ve U15 takımları ile katılıyor. Ülkemizin yanı sıra Arjantin, Bosna Hersek, Çin , Fransa, Litvanya ve Sırbistan ülke takımları ilimizde yapılacak olan Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvasında başarı arayacak. Atatürk Spor Komplesinde oynanacak olan müsabakalar öncesinde fikstür belli oldu.
Turnuva Programı
Atatürk Spor Kompleksi
27 Ocak 2018 Cumartesi
Saat 13:00 Türkiye U15-Bosna Hersek
Saat 15:15 Fransa-Sırbistan,
Saat 17:30 Çin U17-Arjantin
Saat 19:45 Türkiye U16-Litvanya
28 Ocak 2018 Pazar
13:00 Çin U17 -Bosna Hersek
15:15 Litvanya-Fransa
17:30 Arjantin- Türkiye U15
19:45 Sırbistan-Türkiye U16
29 Ocak 2018 Pazartesi
13:00 Bosna Hersek-Arjantin
15:15 Litvanya - Sırbistan
17:30 Türkiye U15 -Çin U17
19:45 Türkiye U16 - Fransa