2016 yılından bu yana yıllık olarak yayımlanan dergi, bu günlerde 2022 yılında çıkacak olan 7. sayısının hazırlıklarını yürütüyor. Her sene bahar/yaz aylarında baskıya giren dergi, yaklaşık 1300 adet basılıyor ve bu baskıların büyük bir kısmı Türkiye'nin dört bir yanından iş dünyası temsilcilerine ve girişimcilere gönderiliyor. Ayrıca Aralık 2020'de, derginin daha sık güncellenen içeriklerinin yer aldığı dijital versiyonu da yayına başladı.

Girişimciler ile röportajlar

Derginin önemli bir kısmı ticaret alanında ulusal ve uluslararası tanınmış profesyoneller ve girişimcilerle yapılan röportajları, onlar tarafından yazılan makaleleri içermekle birlikte iş dünyasından güncel haberlere de yer veriyor. Bununla birlikte, bölümün öğretim elemanlarının makaleleri ve öğrencilerin Erasmus gibi deneyimleri, lisansüstü öğrencilerin akademik yazıları da dergide zaman zaman yer buluyor. Ayrıca, bölümün akademisyenleri ve topluluğu olan 21Gün 37Derece tarafından yıl içinde gerçekleştirilen akademik ve sosyal faaliyetler de dergide yer alıyor.

Derginin bu yılki teması 'Uluslararası Ticarette Dijitalleşme'

Her yıl öğrenciler arasından belirlenen editörler ve yine öğrencilerden oluşan takımlar tarafından yönetilen Uluslararası Ticaret Dergisi, 2022 yılı sayısı için temasını Uluslararası Ticarette Dijitalleşme olarak belirledi. Bugüne kadar İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye'nin En Etkin Finans Yöneticisi seçilen Cem Nuri Tezel, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, DEİK/Türkiye- Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan gibi isimlerle röportajlar gerçekleştiren dergi kurulu, yakın zamanda Alman-Türk Ticaret Odası Başkanı Dr. Marcus C. Slevogt ile gerçekleştirdiği röportajı gelecek sayısında yayımlamayı planlıyor.

Derginin baş editörü Sude Keklik, Slevogt ile gerçekleştirdikleri röportajla alakalı olarak, 'Almanya Türkiye'nin en önemli pazarı olduğu için Alman-Türk Ticaret Odası Başkanı ile olan bu röportaj bizim için çok önemliydi. Röportajda kendisinden Almanya ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin boyutu ve her iki ülkenin iş birliği anlamında önlerindeki fırsatların neler olabileceği hakkında görüşlerini aldık. Ayrıca Almanya'nın yüksek teknolojik ürünleri ihraç etmesindeki başarısını konuştuk. Son olarak ise Dr. Marcus C. Slevogt hem bir iş insanı hem de bir öğretim üyesi olarak biz öğrencilere mesleki hayatımızda bize yardımcı olacak tavsiyelerde bulundu' dedi.