Ziyarette Büyükelçi Sadık Babür Girgin ve Büyükelçilik bürokratları ile bir araya gelen SATSO heyeti yakın zamanda yaşanan sel felaketi dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başkan Altuğ, Büyükelçi Girgin’e SATSO çalışmaları, Sakarya’nın ekonomik anlamda üretim ve ihracatı ile Bosna-Hersek ile olan kültürel bağ ve ticari ilişkileri hakkında bilgiler verdiği konuşmasında şunları dile getirdi: “Sakarya’mız üreten, üreterek büyüyen bir şehir. Otomotiv, savunma sanayi başta olmak üzere birçok sektörün merkezi ve dünyaya açılan kapısı. Bosna-Hersek ile Türkiye arasındaki güçlü kültürel ve tarihi bağlar, her iki ülke için büyük bir zenginliktir. Bu bağlar, ticari ilişkilerimize de önemli bir temel oluşturuyor. Sakarya’mız da göçlerle kurulmuş bir şehir ve Boşnak kökenli binlerce vatandaşımız da ikamet ediyor, dostluk ve huzur iklimi içinde birlikte yaşıyoruz.

Amacımız 500 yıla yakın Osmanlı toprağı kalmış, kardeş ülke olarak gördüğümüz Bosna-Hersek ile ekonomik ve ticari anlamda da iş birliğimizi geliştirmektir. Üyelerimiz Sakarya ekonomisinin %99’unu oluşturuyor. Her zaman da yeni iş birlikleri, yatırımlar ve B2B görüşmeler için talepler oluyor. Bu ziyaretimiz de bunun gelişmesine vesile olsun. Kültür ve ticaretin birleştiği bu noktada, dostluk ve iş birliğimizin daha da güçlenmesini temenni ediyorum. Nazik misafirperverliği için Büyükelçimize ve bürokratlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Büyükelçi Girgin de SATSO heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Bosna-Hersek’e hoş geldiniz. SATSO Başkanımızın da belirttiği iki ülke arasında güçlü bir kültürel bağ var. İzlerini de burada rahatlıkla görmek mümkün. Yakın zamanda hepimizi derinden üzen bir sel felaketi oldu. Ülkemiz çabuk aksiyon alarak yardım elini uzattı, birçok konteyner ve iş makinesi geldi, gelmeye de devam ediyor. Bizler de büyükelçilik olarak sürekli sahadayız, sel bölgesinde destek veriyoruz.

Bosna-Hersek dış ticaret açığı veren bir ülke olsa da otomotiv, beyaz eşya, kimya, gıda, tekstil ve inşaat yapı malzemeleri gibi önde gelen üretimleri var. Büyükelçilik olarak SATSO’nun buraya gelmesinden dolayı faydalı bir iş birliği modeli oluşturulmasına zemin hazırlayabiliriz. Burada da birçok Türk firması var. 330 milyon euroluk direk Türk yatırımı var ve Bosna Hersek’e en çok yatırım yapan 10. ülkeyiz.

Müteşebbis Sakaryalı iş insanlarımız burada devam eden özelleştirmeleri değerlendirerek verimli bir iş alanı oluşturabilirler. Umuyoruz ki Bosna ile Sakarya arasında ticari bir köprü kurulur.” dedi.

Ziyaretin sonunda SATSO Heyeti tarafından günün anlamına yönelik plaket takdiminde bulunuldu.

107778E703C54299Beccf0Edbea4Fe6080Fbfd15F443465C8Bf6D7B3A5C36D53

8F3F7D6B52Ba4Adfa2E38C3Aa88A90Ca5Becd8217E2E45C6Bdee2Ff14030867F