SATSO’nun resmi eğitim ve seminer platformu SATSO Akademi üzerinden online olarak düzenlenen eğitimde Eğitmen Okay Kahyanlı’nın sunumu ve anlatımıyla konuyla ilgili bilgiler katılımcılara aktarıldı.
Eğitmen Kahyanlı Paris Anlaşması ve Yeşil Mutabakat İlişkisi, Fit For 55 Paketi İçeriği, Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması (CBAM) Kapsamı, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması ile ISO 14064-1 Kurumsal Karbon Ayak İzi İlişkisi, Ülkemiz Açısından Riskler ve Fırsatlara yönelik bilgileri işlediği sunumunda ayrıntılara değindi.
Eğitmen Kayhanlı, karbon ayak izini azaltmanın ekonomik olarak da kazançları olacağına vurgu yaparak; “Paris Anlaşması ile yeşil mutabakat süreci artık dünya üretiminin ve ekonomilerinin gündeminde. Türkiye de dahil birçok ülke net karbon nötr için hedefler belirledi ve gerçekleştirmek için sanayisini şekillendirmeye, teşvikleri hayata geçirmeye başladı. Dünya’nın büyük ekonomilerinin çoğu azami 2050 yılında karbon nötr garantisi verdi. Ülkemiz de 2053 yılında net sıfır emisyon olacağını beyan etti. Türkiye olarak ekonomik anlamda en büyük işbirlikçimiz olan Avrupa kıtası bizler için daha bir önem arz ediyor. Avrupa Birliği ülkeleri Türkiye için ciddi bir ticaret ortağı bu nedenle ülkemiz açısında karbon salınımını azaltmamak hem daha karbon vergisi verilmesine hem de müşteri kaybına yol açacaktır.” Dedi.
Sunumların sona ermesinin ardından soru-cevap bölümüne geçilen eğitim, fikir alışverişlerinin ardından noktalandı. Eğitime katılanlara katılım belgeleri SATSO Akademi üzerinden takdim edildi.