SATSO'nun resmi eğitim ve seminer platformu SATSO Akademi üzerinden online olarak düzenlenen eğitimde Eğitmen Reha Tartıcı'nın sunumu ve anlatımıyla konuyla ilgili bilgiler katılımcılara aktarıldı.

Eğitimde iş yaşamı içinde yaşanan kuşak kavramı çelişkisi bebek patlaması, X, Y ve Z kuşaklarına değinilerek yorumlanırken; aynı bakış açısıyla çalışma yaşamında çoğunluğu oluşturan X ve Y kuşaklarının aktif iş hayatında karşılaştığı sorunlar ve zorlukların değerlendirilerek katılımcılarla birlikte analizi yapıldı.

Eğitmen Tartıcı kuşak kavramı ve X-Y-Z Kuşakları, teknoloji ile uyum, bakış açıları, tutumları ve kuşak çatışması ile nedenleri ve faydalarına yönelik bilgiler verdiği eğitimde kurum ve şirketlerin performansında kuşak kavramının olarak göz ardı edilemeyecek kadar önemli olduğuna ve etki alanlarını doğru analiz etmek gerektiğine vurgu yaptı. Değişen toplumsal değerler, çalışma alternatifleri, teknolojik olanaklara bağlı olarak gerçekleşen hızlı değişim, sınıflandırmada kullanılan 20 yıllık dönem yaklaşımını, son derece uzun bir zaman dilimi haline getirdiğini ve günümüzde daha geç yaşlarda çocuk sahibi olunmasından dolayı, yeni kuşakların oluşumu gecikmekte; ebeveynler ile çocuklarının doğumu arasında ortalama 10-13 yıllık bir esneme olduğunu vurguladı. Bu ve benzeri nedenlerle günümüzde kuşakları biyolojik açıdan tanımlamaktansa sosyolojik açıdan tanımlamak, analiz etmek, kurumların ve firmaların işleyişi ve rekabetinde ciddi farklar yaratacak fırsatları sağlayacağına dikkat çekti.

Eğitimin son bölümünde katılımcıların konu hakkında merak ettiklerinin cevaplandırıldığı soru-cevap bölümü gerçekleştirilirken, eğitime katılanlara SATSO Akademi platformu üzerinden katılım belgeleri otomatik olarak takdim edildi.