Biosun Katı atık entegre tesisi adına hazırlanan projede 4 milyon 700 liralık bir proje bedeli belirlendi.
Kapasite artışıyla ilgili olarak, 'Hali hazırdaki tesisin 36.000 ton/yıl olan katı atık işleme kapasitesinin 48.871 ton/yıl katı atık işleme kapasitesine çıkarılması planlanmaktadır. Bu atıkların işlenmesiyle tesiste, 19.500 ton/yıl organomineralli gübre üretimi kapasitesinin 31.250 ton/yıl organomineralli gübre üretimi kapasitesine, 10.000 t/yıl sıvı gübre kapasitesinin 17.500 t/yıl sıvı gübre kapasitesine revize edilmesi planlanmaktadır.' denildi
Firma tarafından talep edilen kapasite artışı Çevresel Etki Değerlenme (ÇED) raporu olumlu olarak değerlendirildi.
Firma şimdi belirlenecek olan tarihte ÇED bilgilendirme toplantısı yapacak. Geçmişte yapılan kapasite artışı ÇED toplantıları büyük tartışmalara neden olmuştu.

Ayrıca fabrika çalışanları vatandaşların fabrikadan çıkan kokudan rahatsızlığını dile getiren şikayetlerine karşılık ' Ekmeğimizle Oynamayın ' diyerek eylem yapmışlardı.

Bu gelişmler sonrasında Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlunun Pamukova da mahalle muhtarları ile bir araya geldiği toplantıda, Belediye Başkanı Cevat Keser, muhtarların tesisten şikayeti üzerine ' Defolup gitsinler ' demişti.