Webinar platformu üzerinden gerçekleşen eğitimde tarımsal ürünlerin işlenmesi, yeni tesislerin yapımı, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, faal olan mevcut tesislerin kapasite artırımı ile teknoloji yenileme veya modernizasyonu konuları hakkında SATSO üyelerine bilgi verildi.

Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü eğitmenleri yaptıkları sunumda şunları dile getirdiler: 'Destekler 5488 sayılı tarım kanunu ve 2800 sayılı Cumhurbaşkanlığı kanununa dayanıyor. 2021-2025 yılları arasında desteklerin 4. dönemini geçireceğiz. Bu destekler şehrimizin üretimi ve üreticinin gelişimi açısından çok önem arz ediyor. Program kapsamında tarımsal ürünlere yönelik işleme, kurutma, dondurma, paketleme süreçleri- yenilenebilir enerji kaynakları yatırımları- su ürünleri yetiştiriciliği- hayvansal ve bitkisel gübre üretimi- tarım ve hayvancılık ürünleri üretimi konularında projelere destek verilecektir.

Bu yeni uygulama ile tüzel kişi veya şahıs fark etmeksizin minimum 250 bin ile maksimum 3 milyon TL bütçeye sahip projeler değerlendirilecektir. Üretimi artırmanın yanı sıra kırsal kesimi ticarileşmeye açık üretime teşvik etmek, üreticilerin büyümelerini ve katma değerli ürünler üretmelerini sağlamak adına verimli bir projedir. Başvuracak projelerde aranan kriterlere ek olarak yerli ekipman ve makine kullanımında ilave puan uygulaması da mevcuttur. Üretimin yanında yerli ekipman kullanımına da teşvik etmek amaçlanmaktadır.' dedi.

Sunum ardından eğitmenler SATSO üyelerinin sorularını cevapladı ve eğitim noktalandı.