Veteriner Hekim Mustafa Yıldız, 'Genç yatırımcılar hayvancılığa yatırım yapabilir miyim? diye kendilerine sıkça soru sormaktadırlar. Gıda, insanlık var oldukça gıdaya olan talep bitmez. Değişik sektörler ekonomoik krizlerden etkilenirler. Gıda ise ekonomik krizlerden en az etkilenir. Dolayısıyla hayvancılık sektörüne alt yapınız müsaitse hiç düşünmeden yatırım yapabilirsiniz.
Hayvancılıkla ilgili yapılacak yatırımlarda alt yapıda dikkat edilecek faktörlerin başında yem maliyetleridir. Yem maliyetleri ne kadar ucuza getirilirse karlılık o ölçüde yüksek olur. Bir ahır işletmesinin toplam giderlerinin %67-70 oranındaki giderler yeme harcanır. Dolayısıyla siz yemi ne kadar çok ucuza mal ederseniz o oranda yüksek kar elde edersiniz. Ahır işletmesini kurarken çevrenizdeki meraların durumunu kontrol etmeniz işletmenizin karlılık yönünden çok avantajlı konuma getirir. Ayrıca size ait ya da çevrenizdeki tarla ve tarımsal üretimin boyutlarını, tarımsal üretimin çeşitliliği işletmenin karlılığı açısından önemlidir. Kaba yem temininde, silaj temininde tarımsal alanların varlığı önemlidir. İşletme giderlerinin kalan %30 kısmı ise eletrik, su, ilaç, veteriner hekimlik hizmetleri, personel giderleri v.b. oluşturur.
İşletmeyi kurarken uzmanı olan veteriner hekimlerden mutlaka görüşlerini alınız. Yanlış inşa edilen ahır işletmeleri, işletmedeki hayvanların gerek verimliliği, gerekse sağlığını olumsuz yönde etkiler. İşletme sahibi olarak sizler, işletmedeki üretim doğrultusunda bilgilerinizi geliştirmelisiniz. Halk Eğitim Kurumlarında bu yönde açılan kurslara katılmanızı tavsiye ederim. Gıdada üretilen hiçbir ürün üreticinin elinde kalmaz. Üreten halkımıza bol kazançlı bir yeni yıl dilerim.' diyerek sözlerini noktaladı.