'SELİM ÖZEN VE DEĞERLİ YÖNETİMİNİ, SPORA DESTEK VEREN KURUMLARIMIZI TEBRİK EDERİM'

DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan'a, İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat İşleri Başkanı Ercan Başnuh ile Adapazarı İlçe Başkan Yardımcısı Ayhan Erkovan'da eşlik etti. İl Başkanı Mehmet Erdoğan 'Engelliler Haftası içinde açılışı yapılan Engelli Atıcılık Eğitim Salonunun şehrimize kazandırılması için bu konuda emek veren, başta Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü Başkanı Selim Özen'i ve değerli yönetimini, ayrıca Ülkemizde engelli sporunun gelişimi ve teşviği için Engelli Spor Kulüpleri ve engelli sporculara destek veren tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum.' dedi.

'ENGELLİLERE DESTEK VEREN STK'LARA DESTEK SAĞLAYACAĞIZ'

DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Engelli vatandaşlarımıza hizmet veren sivil toplum kuruluşlarına mali ve idari anlamda destek sağlayacağız. Engellilerin haklarının tanınmasını eşit yurttaşlık ilkesinin bir gereği olarak görmekteyiz.

'EYLEM PLANLARIMIZ HUZUR VE MUTLULUĞU ESAS ALIYOR'

Erdoğan ayrıca, 'Engellilerin hayatını kolaylaştıracak altyapı sorunlarını öncelikle ele alacak, istihdam ve eğitim konularındaki haklarını gözetecek bir program oluşturacak, sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarına dönük politikaları ivedilikle hayata geçireceğiz. Eylem planlarımız, toplumun ihtiyaçları yönünde ucu açık ve milletimizin kalkınması, refahı, huzuru, mutluluğu gözetilerek yapılmış planlardır. ' dedi.

SELİM ÖZEN'DEN DEVA PARTİSİNE TEŞEKKÜR

Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü Başkanı Selim Özen, DEVA Partisi yöneticilerini, Sakarya Yüzme Havuzunun zemin katında Engelli Paratrap Atıcılık Simülasyon Eğitim Salonunda misafir ederken, yapılan nezaket ziyareti için DEVA Partisi yöneticilerine teşekkür etti. Selim Özen, DEVA Partisi yöneticilerine Paratrap Atıcılık Simülasyon Eğitimi uygulaması hakkında bilgi verdi.

'50 BİN PROFESYONEL ENGELLİ SPORCU VAR'

Özen, Derneklerinin faaliyetleri ve içinde yer aldığı 'Türkiye Engelsiz Spor Platformu' faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi. Selim Özen konuşmasında; Ülkemizde 4 Engelli Spor Federasyonuna bağlı olarak faaliyet yürüten Engelli Spor Federasyonları çatısı altında 2137 Engelli Spor Kulübü ve yaklaşık 50 binin üzerinde profesyonel lisanslı engelli sporcu bulunmaktadır.

'GEREKLİ YASAL DÜZENLEMELERİN YAPILMASINI BEKLİYORUZ'

Engelli bireylerin yaşadıkları 81 il 1397 ilçede ve kırsalda, hizmete yerinde ulaşabilmesi adına yerel yönetimler, İl özel İdareleri, Mahalli idare kanununda ve Spor Yasası kapsamında engelli bireylerin spora erişimi konusunda yapılacak düzenlemelerle birçok engelli bireyimizin spor yapabilmesine destek ve imkan sağlanabilecektir. Bu doğrultuda yasal haklarımız ışığında engelli bireyin özel durumu ve farklı engel durumları dikkate alınarak, gerekli düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz.'dedi.

'BELEDİYELERİN HARCAMA KALEM CETVELİNDE ENGELLİ SPORCU VE KULÜPLERİNİN TANIMLAMASI YOK'

Özen konuşmasında; 'TBMM'de yerel yönetimlerin ve mahalli idarelerin, engelli sporlarını ayni ve nakdi destekleyebilmesi amaçlı ilgili kanun ve yönetmeliklerde ve Spor Yasasında kanun değişikliği teklifi yapılması konusu hakkında önerileri olduğunu ve bir dosya halinde bu önerilerini paylaştıklarını belirtti. Selim Özen 'Belediyelerin harcama kalem cetvelinde engelli spor kulüplerinin ve engelli bireysel sporcuların tanımlamasının doğru biçimde ifade edilmemesi ve bu tanımların yer almaması nedeniyle fırsat eşitliği ilkesine aykırı olarak, Belediye Meclisleri ve İl Özel İdare meclislerince her yıl yapılan bütçeden engelli spor kulüpleri ve engelli sporcuları için bütçeden kaynak ayrılmamaktadır.

'HİZMETİN EŞİT VE ADALETLİ DAĞITIMI İÇİN KANUN DEĞİŞİKLİĞİ'

Ulusal ve uluslararası arenada başarılı sporcuların desteklenmesi ödüllendirilmesi konusu yerel ve mahalli yönetimlerin inisiyatifine bırakılmadan, SPOR YASASI'nda engelli spor kulüpleri ve engelli sporcu bireylerin özel durumları dikkate alınarak bir düzenleme yapılmasını, hizmetin eşit şekilde, adaletli olması adına kanun değişikliğinin mutlaka yapılmasını talep ediyoruz.

'ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMASINI İSTİYORUZ'

Engellilerin özel durumları, istihdam içinde çok yer alamamaları, Sporları için ihtiyaç duyulan sportif aparat ve materyallerin ülkemizde yeterince üretiliyor olmamasından dolayı ihtiyaç duyulan engelli sportif malzemelerinin yüksek maliyette ve temininin zor koşullarda olması nedeniyle, ilgili kanunlar ve Spor yasası özelinde hizmetlere erişimin sportif malzemeye erişimin kolaylıkla sağlanamaması nedeniyle pozitif ayrımcılık yapılarak düzenlemeler yapılmasını istiyoruz.

'SPONSORLUK YÖNETMELİĞİNİN DÜZENLENMESİNİ İSTİYORUZ'

Bu anlamda Spor Genel Müdürlüğü'nün mevcut sponsorluk yönetmeliğinin engelliler spor kulüplerinin ve engelli bireysel sporcuların dikkate alınarak yeniden düzenlenmesini istiyoruz.
'ENGELLİLER DİKKATE ALINARAK EĞİTİMDE YAPILACAKLAR VAR'
Üniversitelerimizin Spor Eğitim Fakültelerinde engelli spor branş bölümlerinin açılması bu konuda uzman sportif eğitim uzmanlarının yetişmesi, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı yaygın eğitim kurumları çatısı altında tüm engelli spor branşları ile ilgili eğitici modül programların yazılması bu konuda yeterli sportif eğitim uzmanı antrenörlerin yetişmesi ve kendilerine görev verilmesi ülkemizde ele alınması ve yapılması gereken çok önemli konulardır.

'ULAŞIM ENGELLİLER İÇİN KOLAY OLMALI'

Engelli sporcular, ülkemiz ve uluslararası arenada önemli başarılara imza atıyor. Bu müsabakalara ulaşımda, toplu taşımada, ulaşım erişimi konusunda kara-hava-deniz ve tren hizmetlerinden pozitif bir düzenleme ile desteklenmeleri gerekir. İlgi kanunlar ve spor yasası özelinde düzenleme yapılması hususunda beklentilerimiz sürüyor.' dedi.
DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Erdoğan ve beraberindeki yöneticiler, Selim Özen'e ve Dernek sporcuları Erhan Aydın ve Ali Özdeniz'e verdikleri bilgiler ve gösterdikleri misafirperverlik için ayrı ayrı teşekkür ettiler.