Baskı makinası bir kağıt ya da kumaş gibi farklı yüzeylere, boya taşımaya yarayan, mekanik baskı uygulama sonucu, görüntü aktarmaya yarayan, matbaacılık sektörünün temel araçlarından biridir. Birçok baskı türü vardır. Matbaa makinaları kullanım alanına göre, değişiklik gösterir.

Baskı makinası kullanılarak, pek çok şey yapılabilir. Reklam çalışmaları, organizasyon, kitap basımı, dergi basımı ya da afiş hazırlama gibi pek çok alanda kullanılır. Bu konularda seri ve hızlı üretim önemlidir. Baskı makinası bu konularda çok önemlidir. Baskı işlemi esnasında blanket ile silindirler sayesinde yüzey üzerinde hareket sağlanır.

Baskı yapılırken, blanket durur ve baskı kafası yüzeyin üzerinde ileri geri giderek, baskı işlemini yapar. Baskı türleri arasında dijital baskı v ofset ve baskı sıklıkla tercih edilir. Ofset baskı daha eski bir yöntemdir. Dijital baskıya göre, maliyeti daha düşüktür. Dijital baskı ise daha çok sayıda, seri baskı yapılmasına imkan sağlar.

Dijital Baskı Makinesi ile Nasıl İşlem Yapılır?

Dijital baskı metraj şeklinde yapılır. Kartuşlardan püskürtülen, sadece boyadır. Baskının yapılacağı yüzeye Uygun olarak, boyama ürünü içeren kartuşlar takılır ve baskı yapılmaya başlanır. Ofset baskı da olduğu gibi başlık değiştirmeye gerek kalma. Bir kere takılır ve değiştirmeye gerek kalmadan, bütün baskı boyunca kullanılır.

Ofset baskı da değişim ve temizleme gerekir. Kumaşa baskı yapılacak ise eğer pamuklu kumaş tercih edilmiş ise reaktif boya kartuşu kullanılır. Poliamid kumaş ise asit boya kartuşu tercih edilir. Dijital baskı makinesi dijital ortamda yapılan baskılar için tercih edilir. Yazıcıdan çıkarılarak kullanılır. Bu anlamda v tasarım yönünden esnek bir yapısı vardır. İstenilen şekilde düzenlenmeler yapılır. Dijital baskı kullanım alanlarına göre daha çok avantaja sahiptir ve bundan dolayı tercih edilir. Folyo, branda, kumaş ve cam üzerine istenilen baskılar yapılabilir.

Baskı Makinesi Dijital İşlemleri Nerelerde Tercih Edilir?

Dijtal bazlı olan görsel, istenilen materyallerin üzerine ve basılır. Genel olarak büyük format ve yüksek hacime sahip lazerler ile mürekkep püskürtme özelliği olan yazıcılar ile basılır. Metraj şeklinde yapılır. Boya püskürtme işlemi uygulanır. Ofset baskı tekniğinde yağ bazlı olan baskı mürekkebi tercih edilir. Su ile karıştırılarak uygulanır. Aktarılma şekli fotoğrofiktir. Baskının yapılacağı alan ile dışında kalan alan kimyasal olarak ayrılır. Ofset baskı, günümüzde genel olarak kitap kapaklarında tercih edilir. Tasarımlar, metal üzerine aktarılıp, daha sonra kitap kapaklarına geçirilir.

Baskı Makinası Fiyatları

Matbaa makinaları arasında çok önemli bir yere sahip olan baskı makinaları, kullanım alanları, uygulama şekilleri ve özelikleri bakımından birbirinden ayrılır. Bundan dolayı da fiyatları değişiklik gösterir. Dijital baskı daha maliyeti yüksek bir baskı türüdür. Ofset baskı bu anlamda daha ekonomiktir. Üretim amacı ve şekline göre baskı türünü tercih edebilirsiniz. https://www.sanayiden.com/matbaa-amp-baski-makinalari-sanayi-urunleri adresinden bu konuda detaylı bilgi alabilirsiniz.