27 Farklı Program
Kültürel çalışmalar, sanat atölyeleri ve musiki derslerinin yanı sıra Türkiye'nin siyasal tarihinin panoramasına da ışık tutmak üzere bahar döneminde 27 farklı program yer alacak.
Türkiye'de Siyasal İletişim
Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'nden yapılan açıklamada yeni dönemde Sosyal ve Akademik Kültürel Çalışmalar programlarının yanı sıra 'Türkiye'de Siyasal İletişim' seminerleri ve Türk-İslam Sanatları gibi periyodik programların da yer alacağı belirtildi.
2 Mart Cuma günü Prof. Dr. Çiğdem Dürüşken'in 'Akademik Bilgi'nin Tarihi' isimli dersi ile açılış programının yapılacağı bildirilirken açılış programına isteyen herkesin katılabileceği belirtildi.
Duayen İsimler Anadolu'nun Akademisi'nde
Türkiye'nin önde gelen isimlerini katılımcılarıyla buluşturan Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi yeni dönemde de duayen isimleri ağırlamaya devam edecek.
Kayıtlar İçin Son Tarih 4 Mart
Bahar dönemi programları için başvuruların fikirvesanat.org/kayit internet adresi üzerinden online olarak alınacağı belirtilirken, başvuruların tamamlanmasının ardından adayların mülakat sonucuna göre kesin kayıtlarının yapılacağı bildirildi.
6 hafta boyunca sürecek dersler ve öğretim kadrosu şu şekilde:
Akademik Bilginin Tarihi / Çiğdem Dürüşken, Roma Düşüncesi / Eyüp Çoraklı, İslam Modernite ve Gelecek / Tahsin Görgün, Siyaset ve Ahlak / Savaş Şafak Barkçin, Sultanların Şiirleri / Bayram Ali Kaya, Yeni Türk Edebiyatında Edebi Topluluklar / Mehmet Özdemir, Osmanlı Klasik Çağında Siyaset / Feridun Emecen, Türk Müziği Meşki / Doğan Dikmen, Nota Okuma ve Yazma / Hacı Bekir Kurşunet, Anadolu Coğrafyasında Ezan ve Mevlid Geleneği / Amir Ateş, Hüsn-i Hat / Orhan Altuğ, Minyatür / Orhan Altuğ, Ebru Sanatı / Songül Ergün, Hat Sanatı ve Kültürü / Mehmet Memiş, Tezhip Sanatı ve Kültürü / Ayşe Üstün, Aile İçi İlişkiler ve İletişim / Mehmet Kaya, Derdimiz Mimarlık /Celaleddin Çelik, Şarkiyatçılığın Sanat Yüzü / Servet Kızılay, Tasavvuf Okumaları / Ali Vasfi Kurt, İslam Kelamının Temel Alanları / Hülya Terzioğlu, Yaz ve Yönet / Aybars Bora Kahyaoğlu, Siyasal İletişim Teorisi / Abdullah Özkan, Siyasal İletişim ve Demokrasi / Ferruh Uztuğ, 28 Şubat Süreci ve Siyasal Kampanyalar / Hüseyin Kocabıyık, Türkiye'de Siyasal Kampanyalar: AK Parti Örneği / Cevat Olçok, Siyasal İletişim ve Sosyal Medya / Edibe Sözen, Yurtdışında Siyasal Kampanya Örnekleri / Hüseyin Aykut