Kısa bir süre önce açılışı yapılarak faaliyete geçen Akyazı’nın ilk engelsiz binası Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi bünyesinde eğitim ve kurs gören 30 engelli öğrencisi ile engelleri kaldırıyor.

Akyazı Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezinde Sosyal Gelişim Merkezi Müdürü Rahime Doğru, Eğitim Koçu Fethi Çabukoğlu, PDR Aile Danışmanı Uzmanı Vildan Aksakallı, Heykel Öğretmeni Turgay Çakır, Resim Öğretmeni Erkan Pektemek, El Sanatları Öğretmeni Pınar Erceylan, Filografi Öğretmeni Emine Akyüz eşliğinde engellilere yönelik düzenlenen birbirinden güzel kurslar devam ediyor.

Haftanın 5 günü faal olarak hizmet veren Akyazı Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi pazartesi günleri PDR (Aile Danışmanı Uzmanı) Vildan Aksakallı eşliğinde engelli ailelere ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor.

Şu anda 5 branşta 30 öğrenciye kurs ve eğitim verilen Sosyal Gelişim Merkezinde salı, çarşamba ve cuma günleri hobi sınıflarında Heykel, Resim, Rolyef, Filografi ve El Sanatları gibi dersler düzenlenerek engelli öğrencilere önemli el becerileri kazandırılarak engellerini yenmeleri ve kişisel özgüvenlerinin daha da artması sağlanıyor.

Salı ve perşembe günleri Eğitim Koçu Fethi Çabukoğlu eşliğinde engelli öğrencilere eğitimleri ile alakalı olumlu anlamda yönlendirici bilgiler aktarılarak hedefler belirleniyor ve belirlenen bu eğitim hedefleri aşama aşama takip ediliyor.

Akyazı Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezinde kurs gören öğrenciler Filografi branşında ders aldıkları Emine Akyüz önderliğinde ilk hazırladıkları Filografi tablosunu geçtiğimiz gün Akyazı Milli Eğitim Müdür Mesut Papatya’ya götürerek Akyazı Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezinde kısa sürede nasıl ilerlediklerini kanıtladılar.

Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi hakkında bilgi veren Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, “Akyazı Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezimizde kısa sürede güzel ve önemli yollar kat ettik. Burada kurs gören Öğrencilerimiz her gün yeni şeyler öğreniyorlar, yeni el becerileri kazanıyorlar, hızla kendilerini geliştirerek önemli aşamalar kaydediyorlar. İlk başta küçük çalışmaların yapıldığı Sosyal Gelişim Merkezimizde öğrencilerimiz zamanla el becerilerinin durumuna göre kolay aşamalardan daha büyük çalışmalara geçecekler. Şu anda sabundan meyve yapan engelli öğrenciler kendi el becerileriyle yaptıkları meyveler için sipariş almaya ve bunları satmaya başladılar. Filografi branşında ilk önce temel başlangıç seviyesinde eserler yapmaktalar zamanla tabi bunlarda el becerisinin artmasıyla daha zor eserlere doğru ilerleyecekler şu anda heykel branşında küçük çiçekler yaparken zamanla giderek daha büyük heykeller yapmaya başlayacaklar. Resim branşında karakalem resim, yapan öğrenciler el becerilerin artmasıyla zamanla yağlı boya resim yapmaya başlayacaklar. Öğrencilerimizin hazırladıkları eserlerden kısa bir süre sonra bir sergi yapacağız ve bu güzel eserleri sergileyeceğiz. Şu anda engelli öğrencilerimizin kendi el becerileriyle bir eser ortaya çıkardığında gözlerindeki parıltının, ışığın, onların yüzündeki tebessümün ne kadar güzel olduğunu kelimelerle ifade edilmez. Bu anlamda burada eğitim veren tüm öğretmenlerimize kısa zamanda göstermiş olduğu başarılardan ötürü teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.