Namık Kemal Ortaokulunda gerçekleştirilen söyleşide Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Ekonomist Doç. Dr. Avni Önder Hanedan ile öğretmenler ve öğrenciler bir araya geldi.

YAŞAMDAN KESİTLER 
“Göç ve Uyum Sürecini Tarih ve İstatistik ile Anlamak” konulu söyleşide geçmişten bugüne ulaşan, kişilerin yapılarında olumlu-olumsuz etki yaratan, bir yerden başka bir yere gitmek zorunda kalan kişilerde ortaya çıkan adapte durumu üzerindeki aşamalara değinen Hanedan; kendi yaşamından da kesitler sundu.

UYUM SÜRECİ AŞAMALARI
Soru-cevaplarla konuyu derinleştirerek anlaşılmasını kolaylaştıran Hanedan; öğrencilerin bundan sonraki süreç olan okul ve iş yaşamlarında karşılaşabilecekleri uyum problemleriyle ilgili ön bilgi de verdi.GÖRSEL 5-1

NİTELİKLİ BİLGİ 
Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ferdi Tanrıver: İşin uzmanından konuyu dinlemenin her anlamda daha nitelikli olduğunu belirterek toplumsal değişimin ve gelişimin şekillenmesinde etkili olan göç ve uyum kavramlarının öğrenciler ile analiz edilmesinde öncülük eden Fen Bilimleri Öğretmeni Kübra Çolak’ a gösterdiği özveri adına teşekkür etti.

ÖNCELİĞİMİZ ÖĞRENCİ
TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında yapılan çalışmaların derinlik oluşturma ve farklı tarzda faydalı bilgileri ortaya koyma noktasında çok kıymetli olduğunu belirten Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş; işin uzmanıyla bir araya gelmenin öğrenciler adına büyük bir imkân olduğunu da ekleyerek Doç. Dr. Avni Önder Hanedan’ a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Söyleşi sonrasında öğrencilere Bilim Çocuk Dergisi hediye eden Bakırtaş: “İyi bir gelecek adına uğraş veren öğrencilerimiz için iş başındayız ve onların bu yoldaki en büyük destekçiyiz.” dedi.