AK Parti Genel Başkan Yardımcı Ali İhsan Yavuz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi için 3 bavulla YSK binasına girdi. Yavuz, 'olağanüstü itiraz' dilekçesini YSK'ya teslim etti. AK Parti'nin olağanüstü itiraz dilekçesinin yanı sıra belgeler bulunan 3 bavulun da YSK'ye getirildiği görüldü. İtiraz dilekçesinin yaklaşık 50 sayfadan oluştuğu, bavullarda ise delil klasörlerinin yer aldığı öğrenildi.
AK Parti heyeti adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz şu açıklamalarda bulundu:
RAKAMLAR FARKLI OLUNCA TAKİPÇİSİ OLDUK
'YSK, 28 bin farkla CHP'nin lehine seçim bittiğine dair açıklama yaptı. CHP 29 bin fark dedi. AK Parti de 3870 oy farkıyla AK Parti'nin aldığını dile getirdi. Rakamlar farklı görününce biz meselenin takipçisi olmak üzere İstanbul'a gittik. Bu farkın ve çelişkinin ne olduğunu araştırmaya başladık.

MADDİ HATALAR DÜZELTİLDİĞİNDE BİLE 8-9 BİN OY BİZE YAZILDI
Maddi hata; sayım sonuç çizelgelerinden tutanağa aktarılırken yapılan hatalar var, tutanaklardan ilçe seçim kuruluna girilirken oynanan rakamlar var. Bunlar farkettikçe düzeltmeye çalıştık. Sadece maddi hata düzeltimi yoluyla 8-9 binlere varan AK Parti'nin lehine olması gerekirken başka yerlere kaydırılan oy olduğunu gördük.

TÜM OYLAR TEKRAR SAYILMADI
Ortada bir şüphe var ve bunu gideremedik. Tüm oyların tekrar sayımında yüzde 10'u sayılmışken 29 binlerden 13 binlere indi. Tüm oylar tekrar sayılsaydı seçim bizim lehimize sonuçlanacaktı.

5 BİN 388 MÜHÜRSÜZ SAYIM DÖKÜM ÇİZELGESİ VAR
Seçimlerin adeta belkemiğini sayım döküm çizelgeleri oluşturur. Buradan sandık sonuç tutanaklarına ve oradan da birleştirme tutanaklarına aktarılır. Sayım döküm çizelgelerinden 5 bin 388'i mühürsüz. Bunu dediğimde oy pusulaları, zarflar geçmişte de iddialar vardı. Benim kastım onlar değil. Sayım döküm cetvellerinin 5 binden daha yukarı bir oranda mühürsüz olduğunu gördük. 684'ünün imzasız olduğunu gördük. Kısıklılar var seçmen listelerinde, yanına şerh düşülmemiş oy kullanamaz diye. Cezaevi seçmenleri var ilçelerdeki seçmen listelerinde, yanına oy kullanamaz diye şerh düşülmemiş. Cezaevini adres olan gösterilen ve aslında oy vermemesi gereken ama veren seçmenler var cezaevinde. Ne hikmetse ve nasılsa gerçekten izahı zor, yanına oy kullanamaz şerhi düşmeden 5 bin 287 hükümlü seçmen kayıtlarında yer almış. Kayıp oylar var. Oy kullanan seçmenle oy pusulasıyla çok ciddi farklar var.

ARADAKİ FARK 13 BİNLERE DÜŞTÜ
Eksik ya da fazla olan 25 bin kadar bir sayı. Aradaki fark 13 binlere düşmüş. Burada bir şeyler olmuş eksik veya fazla çıkan imzadan ve kayda geçen sayı 25 binleri buluyor. Bu konuda belgelerimiz ve iddialarımız var. Sandık başkanları ve memur üyelerinin durumu var. Mevzuatımız çok açık ve net. 298 sayılı yasanın 22. ve 23. maddesi çok açık ifade ediliyor. 22. maddesi sandık başkanlarını tanımlıyor ve nasıl tespit edileceğini öngörüyor. İlgili ilçedeki bütün kamu görevlilerini mülki idare teslim eder. Ad çekme suretiyle sandık sayısının 2 katı oranındaki bir sayıdan çeker. Engeli varsa bu şekilde kanuni engeli varsa ve engeli olmayanları sandık başkanı yap diyor. Resmi memur üye de bu şekilde atanacak diyor. Böyle olmamış. 62 bin 560 kişinin 19 bini kamu görevlileri arasından seçilmemiştir. Ben size 300-500 demiyorum, 19 bin kadar kişi bu listede görev yapamaz olanların arasından tespit edilmiş.'