Daha önce yayınevinde çalışırken, “Dini Kitaplar Fuarı” şimdi ki ismiyle, “Kitap Kültür Fuarına” yayıncı olarak katılmıştım. Gerçekten Sultan Ahmet Cami’sinde avluda yapılan Kitap Fuarı’nın maneviyatı, havası bir başkaydı. Emini ki, yazar, yayıncı ve okuyucuda o günleri çok özlüyordur. O günleri özlemek bir vefa borcudur.

Sözü çok uzatmadan, Ataşehir Mimar Sinan Camii Kitap Fuarına gelmek istiyorum.

Geçen gün üst üste iki gün, Mimar Sinan Cami’sinde düzenlenen Kitap Fuarını ailece ziyaret etme imkânı buldum. Zaten, Mimar Sinan Camisi başlı başına bir güzellik… Caminin avlusunda ki kitaplar Ramazanla birlikte muhteşem bir havayı bürünmüş. Yani Kitap Fuarı, eski Sultan Ahmet Kitap Fuarını anımsatıyor. Fuarda bütün yayınevlerini gezdim. Yeni arkadaşlarla tanıştım. Daha önceden tanıdığım arkadaşlarda vardı. Kitapları konuştuk. Kitap aldık. Dergimizden söz ettik vs.

Yayınevlerinin stantlarında genelde öğrenciler görevliydi. Çocuklar, gençler, hanımlar kitap bakıp, inceliyorlardı. Bende yeni çıkan kitaplara göz gezdirdim. Stant görevlilerinden kitap fuarı hakkında bilgi aldım. Bazı arkadaşlar satışlarının iyi olduğunu söylerken, bazıları ise ilgiden şikâyetçi olduklarını dile getirdiler. İlginden şikâyetçi olmak normaldir. İslami kesimde okuma oranı düşüktür. Bunu acıyla müşahede etmekteyiz.

Yinede bana göre ilk defa olmasına rağmen, fuara rağbet güzeldi. Hem de çok reklam yapılmadığı halde. Gelecek yıllarda Fuara katılımın daha yüksek olacağına inanıyorum. Yani kitap kurtlarını Mimar Sinan Camisi çekecektir. Yeter ki kitabın kokusu yayılsın!

Değerli okuyucular!

Kitap fuarlarını mutlaka gezmek lazım… Özellikle ailece gitmekte büyük fayda var. Kitap fularını çiçek bahçelerine benzetiyorum. Her çiçekten istifade edebilirsiniz. Her çiçekten alabilirsiniz. Hepsi insanlığın faydasınadır. Ne kadar okusak azdır. Birilerine köle olmak istemiyorsak, okumaya mecburuz. Çünkü bizim okumamak gibi bir lüksümüz olamaz. Allah (.c.c.) okuyun diyor! Okumak zorundayız.

Eğer bizler kitaba okumaya zaman ayırmazsak, kitap bize zaman ayırmaz. Eğer bir toplumda söz sahibi olmak istiyorsak, mutlaka yolumuz kitaptan ve dolaysıyla okumaktan geçmesi lazım.

Kitapsız bir hayat düşünmek imkânsız… Kitaplar bizim için çok önemlidir. Çünkü biz kitaba inan bir toplumuz. Kitapların satırları arasında dolaşmak sokaklarda boş dolaşmaktan çok daha iyidir.

Ramazanın sonuna kadar Mimar Sinan Camii Kitap Fuarını ziyaret edebilirsiniz. Ziyaret etmenizde her hangi bir zararınız olmaz benden söylemesi…

Küçük bir not: Yayınevlerinin stantlarda görevlendirdiği arkadaşların canlı ve dinamik olmasında, yayın evi için faydalı olacağına inanıyorum. İkincisi, stant görevlisi kitabı sevecek kitaplar hakkında bilgi sahibi olacaktır. Bununda yayıncılar tarafından eksik bırakıldığını hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum.

Sevgi ve baki muhabbet ile...