YÜCE bizi ziyaret etti
Mahalle sakinlerinden Zeki GÜZELSOY Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem YÜCE'ye seslenerek şu ifadeleri kullandı; Sn. Yüce secim sürecinde köyümüzü ziyaret ettiler.
Sorunlarımızı dinlediler.
2 dönemdir sorunlarımızı Kocaali Belediye Başkanımız Ahmet ACAR'a aktarıyoruz. Sn. ACAR aracılığıyla yol başta olmak üzere, mahallemizde yaşanan kamunun yani belediyelerimizin yapması gerektiren konuları büyükşehir yetkililerine iletiyoruz.
***
KÖY MEYDANINDA SÖZ VERDİ!.
Secim sürecinde Sayın Ekrem YÜCE'YE Açmabaşı mahallemizin öncelikli sorunu olan 8 km. yol surununu bir kez daha aktardık.
Bizlere ilçe belediye başkanımızla köy meydanında ilk önce yolu yapacaklarına dair seçim sürecinde birlikte söz verdiler.
Ancak bu sözün yerine getirmediklerini üzülerek görüyoruz. Biz her iki başkanımızı da seviyoruz.
***
DUBALARI ÇALDIK!.
Bugün bu gördüğünüz yolun ortasındaki çukurun emniyet tedbirleri bile alınmadı. Kadınlar ve çocuklar gece komşu ziyaretlerine gittiklerinde tedirgin oluyorlar. Yollarda zaten yeterli aydınlatma yok. Yolun ortasında açılmış ve 3 aydır yapılmasını beklediğimiz kuyunun büyüklüğü de ortada.
Hiç olmazsa buralarını emniyetini alsaydılar. Biz buralarını emniyetini almak için duba çalma mecburiyetinde kalamasaydık. Büyükşehir belediye başkanımızı seviyoruz. Yol yapım ekipleri Kocaali İlçemizde çalışıyorlar. Hazır ekip buradayken bizlere söz verdikleri yolları da yapmalarını talep ediyoruz, artık icraat bekliyoruz.' diyerek görüşlerini ifade etti.
***

BU GÜZERGAHI 9 MAHALLE KULLANIYOR


Mahalle sakinlerinden Recep BEREKET; 'yanlış anlaşılmasın, diğer mahallelerimize niye asfalt yapılıyor demiyoruz. Biz sadece 9 köyün ortak kullandığı, yararlandığı güzergah olan 8 km uzunluğunda ki Karapelit ve Açmabaşı mahalleleri arasındaki yolun asfalt yapılmasını talep ediyoruz.' Dedi.

***

TRAFİK GÜVENLİGİNİ GEÇTİK

Açmabaşı mahalle sakinlerinden Murat TETİK;
Neredeyse her gün bu yolu aracımla kat ediyorum. Güvenli sürüş için yol vasfını kaybetmiş güzergahı kullanıyoruz.
Güzergah boyunca çukurlar ve yollarda daralmalar mevcut.
Yol kenarlarında toprak kaymaları yaşanmakta. O nedenle oldukça virajlı olan yolumuzu kullanırken kaza yapmamak için çok dikkatli gitmemiz gerekiyor. Çünkü bazı bölgelerde yolumuz ancak 1 araç geçişi genişliğinde oluyor. Karşıdan, virajlı yoldan bir araç geldiğinde aracı görmemiz mümkün olmuyor. Bizler fındık bahçelerimize yol yapın demiyoruz. 10 yıldır söz verilip yapılmayan yolların yapılmasını yetkililerden rica ediyoruz ' dedi.
***
ÖĞRENCİ VE İŞÇİ GÜVENLİĞİ DİKKATE ALINMALI

Açamabaşı mahallesi sakinlerinden Şamil YILDIRIM;

Yol vasfını neredeyse kaybetmiş yolumuzu 9 köyümüz kullanmakta.
Mahallemizde faaliyet gösteren okulumuz, diğer köylerimizde ki çocuklarımıza eğitim vermekte.
Taşımalı sitemle öğrencilerimiz 'sağlıklı yol vasfını kaybetmiş, dolaysıyla trafik güvenliği yitirmiş' güzergahta araçlarla okula gidip geliyorlar.
Bir kaza meydana geldiğinde bunun sorumlusu kim olacak?
Aynı şekilde işçi talebi dolaysıyla yoğunluğu olan bir bölgede yaşıyoruz.
Kocaali merkezden ve köylerden sürekli bu yollar kullanarak araçlarla tarım işçileri taşınmakta. Çukurlar ve daralan bölgelerde güvenli yolculuk ne kadar yapılır?
Yöneticilerimizin yol güvenliği hakkında bir bilgileri var mı bilmiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan 10 yıldır yapılmayan ve seçildiğinde yapacağına dair verdiği sözünü tutmasını, yolumuzu yapmasını talep ediyoruz' dedi..
***
HAYVANLAR VE ARACLAR YOLUN ORTASINDAKİ ÇUKURA DÜŞÜYORLAR

Açmabaşı mahalle sakinlerinden Lütfi AKBIYIK;

Yolun ortasındaki çukura hayvanlar düşüyor.
Evim bu bölgede olduğundan çukura düşen hayvanların bağırmaları nedeniyle buraya gelip düşen hayvanları komşularımızla birlikte çıkartıyoruz.
Aynı şekilde bu çukuru fark etmeyen araçların ön lastikleri çukura düşerek kaza yapıyorlar. Bu yolların herhangi bir can kaybı yaşanmadan yapılmasını umuyoruz.