Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından yürütülen Gençlik Pozitif Sinerji ve İstihdam Hareketi Projesi ödül töreni ile tamamlandı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkez’inde gerçekleştiren törende konuşan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık proje hakkında bilgi vererek ,“Bölgemizdeki gençlerin bilinçli, sağlıklı, beceri ve yetenekleri sürekli gelişen bireyler olarak toplumsal yaşamın tüm alanlarına etkin katılımlarını sağlamak amacıyla düzenlenen ve Sakarya Üniversitesi Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İş-Kur, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, MÜSİAD, Teknoloji Fakültesi Bilim ve Öğrenci Topluluğunun katkılarıyla yürütülen GEPS projesi 16-24 yaş arası gençlere yönelik olarak üniversitemizde gerçekleştirilmektedir” dedi.

Projenin içeriği mesleki gelişimde gençlerin becerilerinin arttırılması, iş hayatına geçişin ve işletmelerdeki oryantasyon sürecinin kolaylaştırılması olduğunu ifade eden Sarıbıyık, “Pek çok sosyal ve mesleki faaliyet düzenlenmiş olup, bu faaliyetlerin istihdam edilebilirliğini arttıran, mesleki gelişmeleri sağlayan, gençleri kendi işleri hakkında bilgilendiren ve farkındalık kazandıran girişimcilik eğitimleri verilmiştir. Katılımcıların tüm ihtiyaçları proje tarafından karşılanmış ve pek çok sosyal etkinlik düzenlenmiştir” ifadelerini kullandı.

GEPS projesi kapsamında Teknoloji Fakültesi sınıf ve laboratuvarlarında alanında uzman öğretim üyeleri tarafından kişisel gelişim ve uygulamalı meslek eğitimi verildiğini ifade eden Sarıbıyık, “Kişisel gelişim eğitimi kapsamında katılımcılara hiç görmedikleri mülakat teknikleri ve öz geçmiş hazırlama, ofis programları, pratik İngilizce, telefonda konuşma becerileri, iş yeri çalışma ve öfke kontrolü, satış ve pazarlama konularında eğitimler verildi. Proje kapsamında KOSGEB ile girişimcilik eğitimi düzenlenmiş, etkinliğe katılan öğrencilerimize KOSGEB onayla girişimcilik sertifikası verilmiştir” sözlerini kullandı.

PROJE YAPMAYI ZORUNLU HALE GETİRİYORUZ

Sarıbıyık’ın ardından konuşma yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Çekirdek bir programla herkes kendi mesleğine kendi kademesine göre kendisini geliştirdiği yetkinlikler çok ağırlık kazandı. Bunlar kişinin kendisini geliştirmesi, yetkinliğini geliştirmesi, proje kültürü, iletişim becerisi ile dünyaya hazır olma eğitimidir. Bizde üniversite olarak bunu çok önemsiyoruz. Üç yıl önce üç sınıfla başladığımız girişimcilik projesi dersleri sekiz bin kişiye ulaşan bir perspektifle bütün öğrencilerimize zorunlu hale geldi” dedi.

Önceden bu tür projelerin yükseköğretimde yapıldığını belirten Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Bu projeler artık liselere kadar yaygınlaştı. Bu bakımdan her alandaki kişilerin becerilerini geliştirmeye yönelik faaliyetlerin Türkiye de farkında. Sanayi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve diğer Bakanlılar bu konudaki kültürü geliştirmek için yoğun çaba sarf etmektedir. Proje yapma konusunda biz de üniversite olarak Senatomuz olarak bir adım atıyoruz ve proje yapmayı üniversitemizin her kademesinde zorunlu hale getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmalarından ardından GEPS kapsamında, ROGEPS İnsansı Robot ile Enes Büyükburgaz, T-4066 Tank Robotu ile Batuhan Özkan, Çizgi İzleyen Robot ile Ömer Faruk Yerli, Elektronik Eşyaların Tasarruflu Kontrolü Yazılımı ve Devresi ile Seda Demirel, Mini Sumo Robot ile Gürkan Alankaya, Labirent Robotu ile İsa Yetişen, Saç Metal Kalıp Tasarımı ile Emre Aşık ve Numan Korkmaz ödüllerini SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Türker Verdar, İşkur İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Keskin, Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden Cafer Toygar Iğdır, MÜMSİAD Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanvekili Enver Tok’tan aldı. Programın sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.