Toplantıya; İlçe Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Kamu Kurum Kuruluşlarında görevli personel katıldı.

Toplantıda; başta TAMP–SAKARYA (Sakarya Afet Müdahale Planı) dahil olmak üzere AFAD Yetkilileri tarafından afet ve acil durumlar öncesi, sırası ve sonrası neler yapmamız gerektiği uygulamalar ve örneklerle anlatılarak kapsamlı bilgiler verildi.

Sakarya İl Afet ve Koordinasyon Müdürü Hüseyin Kaşkaş yaptığı sunumda; 'Afet deyince Deprem, sel, su baskını, yangın, kimyasal, biyolojik kirlenme ve salgın hastalıkları kastediyoruz. Ancak, günümüzde afet deyince ilk akla gelen depremler oluyor. Özellikle 2020 yıl başından yana ülkemizde bulunan tüm faylar aktif halde. Sürekli 5 şiddetinde depremler yaşıyoruz. Bizler de önce aileden başlayarak, okullar, resmi kurumlar, fabrikalar şeklinde çemberi genişleterek her an afet olacak düşüncesi ile hazırlıklarımızı yapmak zorundayız. Bu akşamdan itibaren önce biz, evimizde olası bir afete karşı toplanma yeri, haberleşmenin sağlanması, yangın tüpü, afet çantası, ilk 72 saati geçirebileceğimiz kadar gıda maddesini hazırlayalım. Ve depremler için evlerimizdeki televizyon, gardrop, buzdolabı gibi eşyaları sabitleyelim. Sonra da çevremizdeki insanları bunları yapmaları konusunda uyaralım.' dedi.

Kaşkaş, ayrıca Kamu Kurum ve Kuruluşlarının görev ve sorumluluklarını, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapmaları gereken iş ve işlemler konusunda kuruluş temsilcilerine bilgi vererek, katılımcıları AFAD'a gönüllü olmaya davet etti.