Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifinin (APEK) 141 milyon lira borcuna karşılık 2012 yılında FETÖ'nün finans kaynağı olan Bank Asya'ya devredilen Adapazarı Şeker Fabrikası, gündemden düşmüyor. 2013 yılında Ülker Grubu'na (Yıldız Holding) 182 milyon liraya satılan Şeker Fabrikası ve arazilerinin o tarihten itibaren sürekli satılacağı haberleri yayılıyor.

2016 yılında grubun söz konusu fabrikayı 350 milyon liraya Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi'ne satmak üzere olduğu iddia edilmiş, anlaşma sağlanamadığı için satıştan vazgeçildiği belirtilmişti.Yıldız Holding'in fabrikayı başka bir alana taşımak istemesi ve buradaki arazileri değerlendirmek istemesi de şehir gündemine bomba gibi düşmüştü.

Fabrikayı ya satmak ya da taşımak isteyen Yıldız Holding ile alakalı dedikodular bitmek bilmezken, geçen ay bir grup işadamının fabrikayı satın aldığı söylenmişti. Şimdilerde ise Bor Şeker'i alan Dişli ailesinin Adapazarı Şeker Fabrikasını da satın almak istediği iddia edildi.

Hollanda (Lahey) Büyükelçisi olan AK Parti eski Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'nin amcaoğlu işadamı Davut Dişli'nin Adapazarı Şeker Fabrikasını almak istediği gelen bilgiler arasında.

Böyle bir girişimin olup olmadığı konusunda resmi bilgi edinilemesede Dişli ailesinin fabrikayı satın almak için yaptığı görüşmelerin kulaktan kulağa yayıldığı belirtiliyor.

BOR ŞEKERİ ALMIŞTI
Doğuş Yiyecek Grubu'na 336 milyon liraya satılan Bor Şeker Fabrikası'nın bir kez daha el değiştirerek, kamuoyunun yakından tanıdığı Dişli Ailesi'ne geçtiği ortaya çıktı. Fabrikanın yeni sahipleri, DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi oldu. Bu şirket bir süre önce Hollanda'ya büyükelçi olarak atanan, Hollanda Büyükelçisi Şaban Dişli'nin amcasının oğlu Davut Dişli'nin çocukları Emir Haktan Dişli, Eren Ali Dişli ve Sadık Enes Dişli'ye ait bulunuyor.