Sakarya’nın Erenler ilçesinde5 köye badminton sahası yapıldı. Yazılı Köyü’ndeki badminton sahasında incelemede bulunan ve bir süre badminton oynayan Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak Badminton sporunun özellikle kadınlar arasında yaygınlaştırılmasını istedi.

Kaymakam Mehmet Mızrak, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet Uzun ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ramazan Bayraktar ile Yazılı Köyü’nü ziyaret etti. Kahvehanede vatandaşlarla bir süre sohbet eden Kaymakam Mızrak Yazılı Köyü İlk Okulu ve Orta Okuluna uğrayarak bahçede öğrencilerle görüştü. Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılan Badminton sahasında incelemelerde bulunan Kaymakam Mızrak bir süre Badminton oynadıktan sonra Okul Müdürü ve Muhtardan Badminton sporunun kadınlar arasında da yaygınlaştırılmasını istedi. Yazılı Köyü’ nün Muhtar, Okul Müdürü ve İmam üçgeninin uyumu ve çalışkanlığı sayesinde örnek bir köy olduğunu söyleyen Kaymakam Mızrak, yurdun bütün köylerinin Yazılı Köyü gibi olması dileğinde bulundu.

“Yazılı Köyü’ nün başta köprü olmak üzere küçük sorunları var. Onları da Mart’ tan önce çözeceğiz” diyen Kaymakam Mızrak, diğer 4 köyün de Badminton sahasının bitirildiğini belirtti. Badminton sporunun, kolayca öğrenilebilen, bay ve bayan, 7 yaşından 77 yaşına kadar bütün insanların yapabildiği, ender sporlardan biri olduğuna dikkat çeken Kaymakam Mızrak, “Şiddet içermemesi, oynaması ve seyredilmesinin zevkli olması nedeniyle bayanların da büyük ilgisini çekmektedir. Tenis oyunları grubundan olması nedeniyle rakipler arasında bir net (file) bulunur, dolayısıyla herkes kendine ayrılan sahada oynar, topu (tüytop) oldukça zararsızdır, böylece yaralanma veya sakatlanma riski en düşük etkinliklerden biri” dedi.

Okulun fiziki mekan ve eğitim açısından çok iyi düzeyde olduğunu belirten Kaymakam Mızrak, okulun kapalı spor salonu ihtiyacının da çözülmesi için gerekli çalışmayı yapacaklarını belirtti. Daha sonra okulda 8. sınıf öğrencilerine Ortaöğretim Sınavlarına Hazırlık Kitaplarını dağıtan Kaymakam Mızrak, “Bu hizmet İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının tüm okullarımızda yaptığı hizmet zincirinin sadece bir halkasıdır. İlk etapta 104 takım kitap dağıtılmıştır. Başarılı ve durumu zayıf öğrenciler hedef kitlemizdir” şeklinde konuştu.

Kaymakam Mehmet Mızrak köyden ayrılırken, “İdarecisi iyi olan yerleşim birimlerinde hizmet ve huzur oluyor. Türkiye’ de köy deyince akla Muhtar geliyor, Cumhuriyet’ ten bugüne kadar Köy Muhtarlarımız köylerine sayısız hizmetlerin yapılmasına vesile olmuşlardır” diyerek, Yazılı Köyü Muhtarı Şaban Süleyman ve Yazılı Abdullah Esma Kocabıyık Okulu Müdürü Ergün Ünlü’ye teşekkür etti.