Her yıl düzenli olarak gerçekleşen Ramazan ayı bilgilendirme toplantısı bu senede Sakarya İl Müftüsü İhsan Açık öncülüğünde gerçekleşti. Müftü Açık, toplantıda fitre bedeli başta olmak üzere birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

6 MAYIS PAZARTESİ GÜNÜ İLK ORUÇ
Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Sakarya İl Müftüsü İhsan Açık, 'Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. 5 Mayıs Pazar günü kılacağımız ilk teravih namazının ardından 6 Mayıs Pazartesi günü tutacağımız ilk oruç ile bu mübarek aya girmiş olacağız.' dedi.

RAMAZAN TEMASI BELİRLENDİ
Ramazan ayı boyunca toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşmasını hedeflediklerini belirten İl Müftüsü Açık, 'Başkanlığımız her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değeri kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Konu, Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınarak toplumumuzda bir duyarlılık ve farkındalık oluşması hedeflenmektedir. Bu bağlamda 2019 yılının ramazan teması 'Ramazan ve infak' olarak belirlenmiştir.' dedi.

RAMAZAN AYI BOYUNCA HİZMET
İl müftülüğünün Ramazan ayı süresince haftanın her günü hizmet vereceğini kaydeden Açık, 'Ramazan ayında akşam ezanlarının vaktinde okunmasına özen gösterilecek ve camilerde akşam namazı kıldırılacaktır. Tüm camilerde mukabele programları icra edilecektir. Dini konularda vatandaşlarımızdan gelen soruları cevaplandırmak üzere il müftülüğümüz bünyesinde Alo 190 danışma çağrı merkezi Ramazan ayı süresince haftanın her günü 09:00 ile 23:00 arası hizmet verecektir.' dedi.

FİTRE BEDELİ 23 TL
Son olarak 2019 yılı Ramazan ayı fitre bedelinin 23 TL olduğunu dile getiren Açık, 'İlimiz genelinde 18 cami ve mescidimizde hatimle teravih kılınacaktır. Huzur evleri, Çocuk ıslah evleri, hastane ve cezaevi ziyaretleri gerçekleştirilecektir. 2019 yılı Ramazan ayı fitre bedeli 23 TL olarak belirlenmiştir' diye konuştu.