Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Servisciler Odası işbirliği ile 2019 yılında il genelinde 981 Öğrenci servis şoförü ve 173 rehber personele trafik eğitimi verildi.

İl Merkezi ve Merkez ilçelerde Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Eğitim Büro görevlisi Polis Memuru Murat Ünal tarafından verilen eğitimlerde, servis şoförü ve rehber personelde aranan şartlar, servis araçlarında bulunması gereken ayrım işaretleri, şoförlerin nitelikleri ile sorumlulukları, öğrenci ile iletişim, taşımacılık yükümlülükleri, güvenli sürüş için gereken şartlar, sürücünün davranışını etkileyen faktörler, hızın görüş açısına etkileri, emniyet kemerinin önemi, seyir halinde cep telefonu kullanımı, trafikte saygı, yaya önceliği ve trafik bilinci konularında bilgilendirmede bulundu.

Sakarya Otobüsçüler ve Servis Araçları Odası Başkanı Cevat Demir yaptığı açıklamada, ' Servis Şoförü ve Rehber personellerimize yönelik yılın belli dönemlerinde İl Emniyet ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile eğitim planlaması yapıyoruz. Güvenli bir servis yolculuğu için eğitim çok önemlidir. Servis şoförlerimiz, kendilerine emanet edilen kıymetli çocuklarımızı okula ve eve güvenli şekilde götürmek için büyük gayret göstermektedirler. Böylesine güzel faaliyetler için Sakarya Emniyet Müdürlüğümüze ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum' dedi.